Home - Keuzehulp

Keuzehulp

Het is mogelijk om te zoeken op het soort haak, met of zonder weerhaak, soort onderlijn materiaal, montage mogelijkheden, soort haakaas, etc. Hiervoor kunt u gebruik maken van de optie ‘Meer zoekcriteria’ in de zoekfunctie.

Wilt u persoonlijk advies? Stuur een email via de contact pagina en vermeld zoveel mogelijk informatie zoals; welk water, bodemcondities, soort aas, afwijkende regelgeving, eigen voorkeuren, etc. In de meeste gevallen krijgt u binnen enkele uren uw persoonlijk advies per email.

Hieronder vindt u een overzicht van de karper onderlijnen die voor specifieke doeleinden gebruikt kunnen worden.


Soort aas:
Mais Particles Maden Pellets Wormen
Corn trail rig
Mais aligner rig
Mais pop-up rig
Mais rig
Soft bait rig
Triple corn rig
Method feeder rig
Particle rig
Soft rig
Maden rig
Soft bait rig
Pellet rig Kebab wormen rig


Soort aanpak:
Grote karpers

Om selectiever te kunnen vissen op grote karpers wordt vaak gebruik gemaakt van meer of groter aas. De onderstaande karper onderlijnen zijn speciaal bedoeld of goed geschikt om gericht op de grotere karpers te kunnen vissen.
Big carp rig Eliminator rig Greedy pig rig Kebab boilie rig Looped hair rig  
T-rig Triple boilie rig Triple hair rig Triple pop-up rig Triple snowman rig    
Hoog boven de bodem

In tegenstelling tot de meeste pop-up onderlijnen worden de onderstaande karper rigs gebruikt om ongeveer 20 tot 24 centimeter boven de bodem te vissen.
String pop-up rig Weed pop-up rig Stick rig
Wil je nog hoger boven de bodem vissen, dan wordt er gebruik gemaakt van een zig rig. Door de zigg rig te bevestigen op een vrij schuivend loodsysteem of een floater is het mogelijk om op vrijwel elke diepte te vissen.
Long zig rig Zig D-rig Zig rig
Lange afstand

Niet elke karper onderlijn is geschikt om zo ver mogelijk te werpen aangezien deze dan snel in de knoop raken of teveel weerstand bieden. De onderstaande karper rigs zijn goed te gebruiken voor het werpen van grote afstanden.
Chod rig Multi chod rig Sliding hair rig Stiff rig Stiff slide rig
Oppervlakte

Om met een onderlijn aan het oppervlakte te vissen moet deze natuurlijk goed drijven. Onderstaande karper onderlijnen zijn speciaal voor het vissen aan het water oppervlak.
Oppervlakte hair rig Oppervlakte rig
Penvissen

Er zijn geen speciale karper onderlijnen voor het penvissen, echter worden de onderstaande rigs het meeste gebruikt voor het penvissen.
Adjustable hair rig Maden rig Nylon rig
Winter vissen

In de winter periode zijn karpers meestal erg passief, dit houd in dat je een karper onderlijn nodig hebt die erg kort is en snel inhaakt.
Chod rig Mini pop-up rig Mini rig Mini stiff rig Shot on the hook rig Stiff rig


Soort bodemcondities:
Modder

Om te vissen op wateren waar een dikke modderlaag ligt wordt gebruik gemaakt van extra lange karper onderlijnen of chod onderlijnen die door het helicopter systeem boven de modder bevist kunnen worden.
Chod onderlijnen Long combi rig Long fluorocarbon rig Long silt rig Modder rig
Takjes en bladeren

Wanneer er op de bodem extreem veel takjes en bladeren liggen bied een pop-up onderlijn uitkomst. Doordat de haak niet op de bodem ligt gaan er minder snel takjes en dergelijke aan de haak zitten die het inhaken verhinderen.
Pop-up onderlijnen
Waterplanten

Wanneer er op de bodem veel wier of andere waterplanten liggen wordt er meestal gebruik gemaakt van chod onderlijnen die door het helicopter systeem bovenop de bodembedekking gaat liggen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van gecamoufleerde karper onderlijnen zodat deze helemaal wegvallen tegen de begroeiing.
Chod onderlijnen Gecamoufleerde onderlijnen


Soort water:
Dressuur

Dressuur houd in dat de karpers doorhebben hoe ze het haakaas kunnen ontwijken of kunnen voorkomen dat ze gehaakt worden. Dit zal voornamelijk optreden bij veel gebruikte aassoorten, onderlijnen en aasaanbiedingen, door anders te vissen dan de meeste karpervissers kan je deze vormen van dressuur tegengaan.
 
Een veel voorkomende vorm van dressuur is dat de karpers het haakaas wegblazen om te controleren of deze niet vastzit aan een onderlijn, in dit geval zou een lange karper onderlijn kunnen werken.
Long combi rig Long fluorocarbon rig Long silt rig Modder rig
 
Een andere bekende vorm van dressuur is dat de karper na aasopname stil blijft hangen en niet meer verder zwemt voordat deze het voedsel heeft gefilterd, in dit geval zou een korte onderlijn kunnen werken.
Chod rig Mini pop-up rig Mini rig Mini stiff rig Stiff rig
 
Dressuur treed ook vaak op bij veel gebruikte aasaanbiedingen, de meeste karpervissers gebruiken 1 hele boilie op de hair. Door je haakaas op een andere manier aan te bieden kan je dit tegengaan zonder van aas te wisselen. Zo kan je bijvoorbeeld met halve boilies op de hair vissen of een van de onderstaande onderlijnen gebruiken.
Corn trail rig Critter rig Eliminator rig Greedy pig rig Looped hair rig String rig
Triple hair rig Triple pop-up rig T-rig Kebab boilie rig Dubbele hair rig  
 
Dressuur kan ook optreden bij bepaalde aassoorten die vaak gebruikt worden zoals boilies, tijgernoten, particles, etc. Om dit tegen te gaan is het mogelijk om langdurig te voeren om vertrouwen te winnen of direct te veranderen van aassoort. Wanneer er op het viswater weinig witvis en/of brazems zit kan het vissen met wormen of maden goed werken.
Kebab wormen rig Maden rig Soft bait rig      

Echter kunnen er meerdere vormen van dressuur optreden binnen hetzelfde water. Om er achter te komen welke karper onderlijn beter werkt zal je verschillende karper onderlijnen moeten testen, en met die informatie je onderlijnen te veranderen of je aanpak te veranderen.
Helder water

Op helder water is het verstandig om gebruik te maken van fluorocarbon onderlijnen, dit is zo goed als onzichtbaar onder water.
Stiff rig Tickler rig Flippin stiff rig Fluorocarbon rig Fluorocarbon spring rig  
Hinged stiff rig Long fluorocarbon rig Spinning hook rig Stiff soft hair rig Stiff bottom bait rig Stiff slide rig
 

Aanmelden nieuwsbrief

Voor nieuwe karper onderlijnen en tijdelijke acties.
Aanmelden

Waarom uw karper onderlijnen kopen bij Karperrigs

Karper onderlijnen kopen bij Karperrigs

Karperrigs.nl maakt gebruikt van cookies, meer informatie vindt u in onze privacy policy.